Wie ben ik?

Anke van den Burg

Hoi, ik ben Anke van den Burg en woon in Schiedam met mijn man, kind en hond. Tekenen doe ik, met tussenposes, al mijn hele leven. Toen ik 7 jaar was ben ik begonnen bij de kunstklas van het Stedelijk Museum in Schiedam. Ik heb o.a les gehad van de bekende kunstenaar Diet Wiegman. Ik vond het daar zo leuk en voelde mij daar heel vrij en blij.

Toen mijn zoon in 1994 is geboren ben ik gestopt met werken en ben ik mij meer en meer bezig gaan houden met de kunst. Ik heb allerlei teken-, schilder- en kunstgeschiedenis lessen gevolgd. Als docent bij de Volksuniversiteit heb ik lezingen en rondleidingen gegeven op het gebied van de kunst. In 2007 heb ik de opleiding de Toverboom met succes afgerond. Deze opleiding bestaat o.a. uit het leren tekenen met kinderen.

Met Tekenclub de Schildpad wil ik jullie creativiteit helpen ontplooien en het plezier in tekenen delen.

In maart 2013 verscheen mijn eerste boek! De titel is 'Fantasiedieren'. Een kijk- en kleurboek van kinderen van 4 - 12 jaar.

Naast de tekenlessen bij de Schildpad geef ik tekenworkshops en verzorg ik projecten op basis van mijn boek 'Fantasiedieren'.